Civica

George Muhscină: PMP nu are soluții. Este extensia neputincioasă (pe fond), dar gălăgioasă (pe formă) a aceluiași PSD

PNL Constanța acuză PMP Constanța de atitudine gălăgioasă, incapacitate de a prezenta un proiect coerent și credibil, în disputa privind votul pentru proiectul de hotărâre privind Bazilica paleo-creştină aflat pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliul Local Municipal Constanța.

„PMP Constanța își permite să dea lecții de conduită consilierilor locali liberali, lucru pe care îl consider inacceptabil atunci când se bazează pe jumătăți de adevăruri și manipulări ieftine și, mai ales, după 15 ani de administrație barbară a PSD la adresa vestigiilor arheologice ale Tomisului”, a declarat președintele Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, George Muhschină.

Liderul liberalilor din municipiul Constanța dă câteva explicații în mai multe puncte, privind abținerea consilierilor locali liberali de la votul pentru stabilirea situației juridice a criptei paleo-creștine din Constanța:

1. Proiectul nu stabilește absolut nimic. Este ca apa sfințită, nu face nici bine, nici rău.
2. Incapacitatea PMP de a veni cu un proiect coerent și credibil în fața Consiliului Local Municipal demonstrează că experiența administrativă de care se prevalează aceștia este doar un mit.
3. Expunerea de motive a inițiatorilor nu explică care este situația juridică actuală a monumentului, ceea ce trădează o gravă lipsă de pregătire a proiectului.
4. Inițiatorii PMP nu stabilesc obiective clare sau un buget pentru reabilitarea monumentului. De ce? Pentru că nu îi interesează altceva decât spectacolul. Un proiect corect ar fi dat un set de dispoziții reale primăriei, pentru o eventuală absorbție de fonduri europene în vederea reabilitării.
5. Proiectul este încă o formă fără fond la care PNL nu poate achiesa, tocmai pentru că votul constănțenilor ne obligă să fim eficienți și nu să mințim, așa cum PMP o face cu ușurință.

„Ar trebui să fie foarte clar penibilul situației pentru toți cei care sunt puțin atenți la ce se petrece pe scena politică constănțeană. Dacă nu, încerc eu să vă explic: Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Primăria Constanța au un numitor comun, și anume conducerea agreată de Partidul Social Democrat. PMP este susținătorul de facto al PSD în Constanța. Această echipă, formată dintr-un colos și un mic satelit, nu este în stare să descopere cui aparține cripta paleo-creștină pentru a demara lucrări de reabilitare deși, cel puțin teoretic, au acces la toate resursele juridice și administrative”, susține Muhscină.

Nu în ultimul rând, președintele Organizației Municipale PNL Constanța se întreabă „de ce nu auzim PMP, cu ochiul său critic și limba ascuțită, că îl trage la răspundere pe primarul Făgădău pentru dezastrul din Parcul Arheologic? De ce nu îl auzim criticând, pe bună dreptate, PSD pentru istoricul recent al acestui partid în Constanța? În cazul în care PMP consideră că Partidul Național Liberal este o țintă ușoară, îl asigur și îi voi demonstra că nu este așa, prin argumente, adevăr și consecvență”.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu