Civica

Horia Tutuianu: Nu voi tolera nici unui angajat fapte care să aducă prejudicii de imagine instituțiilor statului!

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, a dispus un amplu control la Directia Judeteana de Paza. Ca urmare a incidentului in care a fost implicat Lucian Giurca, directorul directiei si-a depus demisia.

Atributiile lui Lucian Giurca vor fi preluate temporar de catre Sebastian Rancichi, directorul Directiei Generale Administrare Domeniul Public si Privat – Autoritatea Judeteana de Transport. Acesta va asigura functionarea Directiei Judetene de Paza pana la prima sedinta de Consiliu Judetean, cand va fi desemnata o conducere interimara.

“Am dispus Corpului de Control, dar si Compartimentului Audit, o verificare atat a activitatii Directiei Judetene de Paza, cat si ai indicatorilor economici si finaciari. Astept raportul celor doua organe de control in cel mai scurt timp. In ceea ce priveste incidentul de vineri, am spus-o si o repet: Directia Judeteana de Paza este o institutie unde ordinea si corectitudinea trebuie sa primeze. Reprezentantii directiei trebuie sa se comporte in concordanta cu normele legale si morale. Nu voi tolera niciunui angajat fapte care sa aduca prejudicii de imagine institutiilor statului. In cazul in care se constata ca domnul Lucian Giurca a incalcat legea, organele abilitate vor lua masurile ce se impun”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Constanta.

Valentin Oprica, Inspector de Securitate in cadrul Diviziei de Paza, a fost suspendat temporar din activitate. O decizie ferma va fi luata dupa finalizarea anchetei interne.

In urma verificarilor efectuate astazi, s-a constatat ca cei doi reprezentanti ai Directiei Judetene de Paza, surprinsi de organele de Politie in cursul zilei de vineri, nu se aflau in interes de serviciu.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu