Externe

Liderul protestatarilor tailandezi nu va obstrucționa alegerile de duminică

Liderul protestatarilor anti-guvern din Tailanda a declarat că nu vor încerca să împiedice lumea să voteze în cadrul alegerilor generale de duminică, în ciuda faptului că nu sunt de acord cu acestea.

Suthep Thaugsuban dorește ca guvernul ales al prim-ministrului Yingluck Shinawatra să demisioneze ca să poată instala un ”consiliu al poporului” numit, nu ales, pentru a reforma sistemul politic și pentru a eradica din rădăcini corupția.

Joi, Thaugsuban a condus protestatarii pe străzile Bangkokului și a explicat: ”Nu suntem de acord cu alegerile, dar nu le obstrucționăm pentru că am fi acuzați de violarea drepturilor oamenilor. Așa că oricine vrea să voteze poate face acest lucru. Dar, încercăm să insuflăm idea că dacă cineva este de acord cu noi, atunci să nu meargă la vot”.

Un lider al protestatarilor a fost ucis și 12 persoane au fost rănite într-o confruntare care a avut loc lângă o secție de vot în timpul alegerilor anticipate de duminica trecută din Bangkok. Protestatarii au împiedicat votarea anticipată în mai multe părți ale Bangkokului și în sud.

Guvernul zdruncinat al Tailandei vrea să meargă mai departe cu alegerile de duminică în ciuda avertizărilor că ar putea avea loc mișcări violente.

euronews        foto: online.wsj.com

Despre Autor:

Avatar

Lasă un comentariu