Cartea, Civica

„Ovidiu, doua milenii de neuitare” – Culegere de texte literare pe teme ovidiene

În cadrul primei ediții a Simpozionului „Ovidienii” ce s-a desfășurat în data de 1 iulie 2017 în orașul Ovidiu, alături de o serie de evenimente culturale și artistice, Primăria orașului Ovidiu, la inițiativa primarului George Scupra, a lansat o culegere de texte literare, semnate de peste 50 de scriitori din Constanţa (sub coordonarea Ana Ruse, Nastasia Savin și Mirela Savin), din alte oraşe ale ţării, dar şi din R. Moldova, Italia, Franţa. Toate materialele sunt inspirate din viaţa şi opera poetului latin Ovidiu sau poeme omagiind opera literară şi pe poetul latin, care şi-a petrecut ultimii 9 ani din viaţă în cetatea Tomisului.

Volumul intitulat „Ovidiu, două milenii de neuitare” a fost editat și tipărit de Primăria Ovidiu și a fost oferit atât delegației primăriei din orașul Sulmona (Italia) cât și tuturor participanților la eveniment.

La începutul anului școlar, această carte va fi distribuită cu titlu gratuit tuturor elevilor din orașul Ovidiu, iar orele de dirigenție vor avea ca tematică opera și viața poetului Ovidius Publis Naso, toate acestea pentru a lăsa o moștenire generațiilor viitoare, privind legătura dintre orașul Ovidiu și poetul Ovidius Publius Naso.

Despre Autor:

Gazeta de Constanța

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu