Externe

S-a lansat campania pentru alegerile europene

Participarea la alegerile pentru parlamentul Uniunii Europene a scăzut constant de la primul vot în 1979. În urmă cu 5 ani, doar 43% din votanţii înregistraţi s-au prezentat la urne, relatează euronews.

Membrii Parlamentului European doresc să convingă oamenii să se implice. Au elaborat noi strategii şi sloganuri pentru a atrage mai mulţi europeni la alegeri. Othmar Karas, membru al Parlamentului European, dintr-un grup de centru-dreapta a declarat:”Pentru prima dată, până în martie 2014 cel târziu, partidele politice din parlament vor nominaliza fiecare o persoană pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene.”

Costul campaniei „veniţi la vot” ajunge la aproximativ 16 milioane de euro şi va fi mărit până în mai anul viitor.

Nigel Farage, de la Partidul Antiimigraţie din Marea Britanie crede că idea este o mare risipă de bani: „Ştiţi ce? Nimic din toate acestea nu vor face nicio diferenţă deoarece există o majoritate clară în statele membre care este nemulţumită de această Europă şi de direcţia în care se îndreaptă această Uniune Europeană.”

Iar cu antecedente pe care le au membrii Parlamentului European, se pare că va fi nevoie de mai mult decât un slogan vioi pentru a convinge cetăţenii de relevanţa acestor alegeri.

 

Despre Autor:

Avatar

Lasă un comentariu