Externe

Susținerea noii constituții egiptene este ”amăgitoare”

La câteva ore de la anunțul cum că noua constituție a Egiptului a fost susținută de peste 98% dintre votanți, analiștii au afirmat că aparentul consens este amăgitor, relatează euronews,

Este posibil ca președintele interimar al țării, Adly Mansour, să fi văzut acest consens ca un mandat pentru planurile politice ale guvernului susținut de armată în discursul său de duminică seară, dar sunt voci care spun că rezultatul votului se datorează dezgustului provocat de problemele de pe scena politică.

Și validitatea votului a fost pusă la îndoială, având în vedere noile resticții impuse protestelor și înăbușirea oricărui tip de campanie.

Grupurile pentru apărarea drepturilor omului spun că au existat numeroase motive pentru votul ”da”, inclusiv lipsa unei alte opțiuni.

”Majoritatea oamenilor au votat ‘da’ pentru că sunt obosiți și cred că noua constituție le va îmbunătăți condițiile de viață, iar alții au votat pentru că se tem de Frăția Musulmană”, a spus directorul Rețelei Arabe pentru Drepturile Omului, Gamal Eid.

Cu doar 38.6 procente prezență la vot în cadrul referendumului, participarea a fost mai mică decât spera guvernul. Printre cei care nu s-au prezentat, foarte mulți au fost tinerii din Egipt.

 

Despre Autor:

Avatar

Lasă un comentariu