Civica

Unde pot reclama constănțenii problemele generate de ploile torențiale

În urma atenționării meteorologice de cod galben de ploi emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea Primăria municipiului Constanța a convocat Comandamentul local pentru situații de urgență pentru a fi luate măsurile ce se impun în vederea prevenirii eventualelor situații nedorite. Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că în cursul nopții în municipiul Constanța cantitățile de apă ar putea depăși 25 l/mp. Pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice, dar și condiţii de grindină. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare, cu viteze ce se vor încadra între 9 și 11 m/s. Temperaturile minime se vor încadra între 19 – 20 grade Celsius, iar cele maxime între 26 – 27 grade Celsius.

În acest sens, reprezentanții Serviciului Spații Verzi, din cadrul Primăriei vor fi pregătiți să intervină în cazul în care situația o va impune cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari. Reprezentanții Poliției Locale vor verifica în teren dacă este nevoie de intervenția lor și, dacă va fi cazul, vor ajuta la fluidizarea traficului. Totodată, 18 echipe (a câte 4 oameni fiecare) ale SC RAJA SA sunt pregătite pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, dacă vor exista asemenea situații.

Primăria Constanța: Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori sub copaci sau crengi uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, să se adăpostească în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.

Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722.545.366;
Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05;
Dispecerat S.C. RAJA S.A. – 0241/924.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu