Cultură

Peste 50.000 de spectatori la Art District – Festivalul Internațional de stradă

Toată Constanţa a fost în stradă în acest weekend! Nu a fost revoluţie, nu am fost atacaţi de extratereştri, ci am participat, în premieră absolută, la primul festival de teatru de stradă din oraşul nostru! Sâmbătă, 2 septembrie 2017 şi duminică, 3 septembrie 2017, Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017 şi ai săi artişti extrem de spectaculoşi au scos din case pe toţi constănţenii şi din hoteluri pe toţi turiştii şi i-a adus pe bulevardul Tomis şi zona veche a oraşului, locurile de desfăşurare ale evenimentului.

Festivalul a fost organizat în premieră absolută pentru Constanţa de Fundația Umanitară Clopot, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, o instituţie care a dat dovadă de curaj pentru această premieră şi care are multe lucruri de demonstrat în domeniul cultural-artistic şi pe viitor.

Peste 50.000 de oameni au urmărit, aplaudat, fotografiat şi filmat Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017 în cele două zile, cu o bucurie incredibilă, ceea ce înseamnă că organizatorii au identificat încă o nişă culturală lipsă în peisajul festivalier al Constanţei. Ea a fost alimentată însă în cel mai spectaculos şi profesionist mod, de trupele Transe Express (Franța), Camouflage Roadshow (Germania), ULIK & LE SNOB & Cie (Franța), Worldbeaters Music (Marea Britanie), Ilotopie (Franța), Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs Compagnie (Franța), Cia La Tal (Spania), Barbarossa Samba Group (România), Le Caramantran (Franța), Compania 9 (România) ş.a. Toate aceste trupe şi publicul lor au transformat oraşul, pentru două seri, într-o imensă scenă de teatru de stradă, aşa cum se întâmplă în toate ţările importante din Uninea Europeană.

Şi dacă zecile de mii de spectatori au demonstrat că este atâta nevoie de asemenea evenimente la Constanţa, sperăm ca istoria începută anul acesta să continue şi pe viitor. 2017 rămâne ca un semn al unor începuturi spectaculoase ale fenomenului teatrului de stradă, extrem de iubit şi de apreciat în întreaga Europă.

Prima ediție a Festivalului Internaţional de Stradă ART DISTRICT a avut ca punct de pornire, în acest an, orașul Constanța, municipiul reședință de județ, urmând ca, în anii următori, potrivit strategiei organizatorilor, să poată călători prin toate orașele județului.

Pe această cale, organizatorii vor să mulţumească Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliție al Municipiului Constanța pentru sprijinul profesionist acordat în realizarea acestui eveniment, unic la Constanţa.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu