Civica

Horia Țuțuianu: Peste 2300 de elevi din mediul rural vor primi burse de merit

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a participat la deschiderea noului an școlar 2017-2018 în localitățile Valu lui Traian, Tuzla și Chirnogeni.

“Prima zi de școală reprezintă pentru mine una dintre cele mai emoționante zile. Știu că cei mici au în față un nou an școlar în care trebuie să își însușească noi cunoștințe, dar fiecare etapă este o treaptă în drumul spre reușită. Sunt convins că aceste eforturi vor da celor care învață libertatea de a-și alege o profesie frumoasă”, a declarat Țuțuianu.

Președintele CJC a precizat că „Programul de susținere a învățământului preșcolar și clasele O–VIII din mediul rural al județului Constanța 2013-2017“ va continua.

„A existat un mic decalaj în ceea ce privește distribuirea rechizitelor către elevii din județul Constanța. Procedurile au fost demarate conform contractelor cadru, însă, anul acesta s-a lucrat la o actualizare a bazei de date privind numărul elevilor cuprinși în program”, a subliniat Horia Țuțuianu.

Pachetele cu rechizite vor conține și anul acesta ghiozdan, acuarele, caiete, penar, bloc desen, culori. Acestea sunt diferențiate, în funcție de categoria de vârstă. Distribuirea lor va începe în a doua jumătate a lunii septembrie, în județ ajungând anul acesta aproximativ 32.400 de pachete cu rechizite.  De asemenea, Consiliul Județean Constanța continuă și „Programul de burse pentru elevii din mediul rural”, în cadrul căruia 2.300 de elevi din mediul rural vor primi burse de merit.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu