Civica, Opinii, Politică

Cine-l poate învinge pe Felix Stroe?

Candidatul produs de PNL Constanța pentru Consiliul Județean, domnul Mihai Lupu, este cel mai potrivit pentru pierderea alegerilor. Prezența publică a domniei sale este fadă, retorica sa împiedicată, ideile puține și lipsite de vigoare. Efortul de a-l asculta vorbind devine, rapid, un supliciu. Să mai amintesc aici postările sale de pe facebook, cele în care exemplifica dezastrul din Constanța cu o fotografie din Cernobîl, și fandacsia electorală-i gata.

Îmi imaginez că asta a fost socoteala inițială în privința Județului: Lupu din partea liberalilor și Țuțuianu de la PSD, victorie sigură pentru cel din urmă: iată cel mai cuminte non-combat din istoria electorală a Constanței. Numai că, ghinion, preferințele electorale puternice pro liberali exprimate în sondaje de opinie discrete, au pus în criză tabăra dlui Țuțuianu. Indiferentă la lipsa de carismă a candidatului liberal, opțiunea electoratului se anunță catastrofală pentru PSD.

Măsuri au fost grabnic luate!

Candidatul Țuțuianu s-a văzut trimis să-și îmbunătățească dicția în discuții sterile cu „toate partidele”, timp în care s-a declarat mâhnit de ingratitudinea conducerii PSD. În scurta lui aventură a tras-o după el și pe doamna Nicoleta Bercaru, dar au revenit împreună la sânul roșu, pupând sincron inelul celui care i-a făcut oameni: Felix Stroe. Dl. Țuțuianu s-a ales cu promisiunea că va fi uns vice, d-na Bercaru s-o fi ales și ea cu ceva.

Proaspătul candidat pentru Județ este Felix Stroe, arma cea mai tare a Partidului. Intrarea lui Stroe în confruntarea electorală directă e nucleara, opțiunea finală, exprimarea cea mai clară a impasului în care se află PSD.

Dl Stroe nu a mai fost până acum în poziția ingrată de combatant direct, luptele sale purtându-se pe nisipurile mișcătoare din culise. Nevoit să intre în ring, acest Octav Cozmâncă de Kustenge își joacă soarta politică pus cu spatele la zid, așa că va face orice pentru a nu părăsi puterea. Iar puterea lui e uriașă, deoarece funcția de administrator la RAJA Constanța înseamnă controlul discreționar al unei resurse financiare și umane dificil de evaluat. De altfel, cel mai bine îi cunoaște forța primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie, cel care a trecut și încă trece prin infernul acuzelor, dosarelor și controalelor – fix pentru că are capacitatea de a mobiliza electoratul liberal în defavoarea lui Felix Stroe.

S-o spun mai pe scurt: totul este în favoarea lui Felix Stroe.

Totul, mai puțin electoratul.

Nici măcar recentul auto-detonat Muhscină nu-l mai poate ajuta, pentru că jocul lui nu este credibil.

E foarte posibil să mai apară surprize în campania electorală, dar nici una nu are potențialul de a deturna votul pro-liberal. Cu o excepție: ieșirea candidatului Mihai Lupu din cursă: fie din motive de sănătate, fie după vreo boacănă electorală cosmică.

Vom vedea!

Despre Autor:

Lasă un comentariu