Evenimente

„Caravana speranței“, exemplu de solidaritate a constănțenilor față de familiile defavorizate

Constănțenii au demonstrat încă o dată că sunt solidari cu semenii lor atunci când trebuie să le întindă o mână de ajutor.

Într-un timp foarte scurt de la anunțul oficial, „Caravana speranței“ se bucură de un interes peste așteptări din partea constănțenilor. Pe lângă bunurile și pachetele care urmează să fie oferite de Asociația Culturală Obsidian cu sprijinul Consiliului Județean Constanța unui număr de 100 de familii defavorizate, foarte mulți constănțeni s-au oferit să contribuie la rândul lor cu bunuri și produse pentru cei care au mare nevoie de ele în această perioadă.  

„Pentru noi a fost surpriză foarte plăcută să descoperim că nu suntem singuri în această acțiune și că există foarte mulți constănțeni care vor să facă un bine celor de lângă ei. Acest interes ne face să ne gândim că am putea extinde acest gen de acțiuni, mai ales că sunt destui oameni care au nevoie de ajutor în pragul sezonului rece. Însă despre asta vom discuta după ce vom duce la bun sfârșit «Caravana Speranței», un proiect de suflet și foarte drag nouă și care va avea loc de ziua națională a României, 1 decembrie. În momentul de față avem toate pachetele și produsele pregătite pentru a fi duse, astfel că dacă mai există doritori îi așteptăm să ne ajute eventual la împachetat și apoi la transport.“ – Jean Vlad, organizator Caravana Speranței

Gândită inițial ca o acțiune în cadrul căreia 100 de familii defavorizate de pe raza județului Constanța vor beneficia de pachete și produse de strictă necesitate, mai ales pe perioada sezonului rece, „Caravana speranței“ depășește previziunile organizatorilor, care au pregătit o flotilă de 60 de mașini pentru transport. Astfel, aceștia speră să găsească acum și voluntari care să fie dispuși să transporte o parte din produse.

„La cele mai multe cazuri accesul este facil, putându-se ajunge pe asfalt sau macadam. Vom transporta alimente, produse de igiena și aparatura electrocasnica. Ajutorul de care am mai avea nevoie este legat doar de transport si voluntariat. Familiile selectate au o situație financiară dificilă, copii în întreținere, persoane cu dizabilități.“ – Jean Vlad, organizator Caravana Speranței

„Caravana speranței“ este un proiect desfășurat de Asociația Culturală „Obsidian“ cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Acțiunea este programată să aibă loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. 

Despre Autor:

Lasă un comentariu