Vestitorii Festivalului Antic Tomis au ajuns la Constanţa. Ediţia a doua a Festivalului Antic Tomis este promovată inedit de organizatori prin două siluete de soldaţi romani realizate în mărime naturală şi amplasate în parcurile din oraş.
Oraşul Constanţa se pregăteşte să îmbrace veşmintele antice pentru cea de-a doua ediţie a Festivalului Antic Tomis din perioada 16-18 august 2013, eveniment ce a stabilit un nou model de manifestare cultural-istorică pe Litoralul Românesc. Soldaţii care vestesc Festivalul Antic Tomis se vor plimba prin toate parcurile din oraşul Constanţa până în prima zi a festivalului, dând astfel posibilitatea tuturor celor interesaţi să se pozeze cu ei şi să afle despre site-ul oficial al evenimentului www.festivalulantictomis.ro. Aici, toţi cei interesaţi găsesc mai multe informaţii despre programul celor 3 zile şi un magazin online inedit de unde îşi pot achiziţiona obiecte promoţionale realizate special pentru toţi cei care îşi doresc să susţină desfăşurarea festivalului. Magazinul online dă posibilitatea publicului să intre, alături de membrii asociaţiilor de reconstituire istorică, în realitatea istorică a Tomisului putând să îşi achiziţioneze o tunică, o sabie gladius de lemn, sică şi fes dacic sau o insignă cu Festivalul Antic Tomis. Fondurile generate de secţiunea cu vânzare a site-ului sunt utilizate în procurarea necesarului desfăşurării evenimentului şi stimulează activităţile locale de producţie de artizanat arheologic pentru festival. După succesul înregistrat la prima ediţie cu peste 6000 de participanţi de toate vârstele, implicaţi în activităţile evenimentului, organizatorii pregătesc o a doua ediţie mult mai amplă. Anul acesta vor fi trei zile de program bogat în activităţi educative, teatru antic şi ateliere cu tematică, proiecţii de filme, muzică antică şi dans, degustări de produse autentice şi multe alte surprize. Toate acestea urmăresc să aducă frumuseţea şi farmecul perioadei de glorie a Cetăţii Tomis în prezent spre bucuria şi încântarea turiştilor ajunşi pe litoral dar şi a localnicilor. Echipa de lucru rămâne neschimbată, a doua ediţie fiind organizată de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Turistică Litoral-Delta Dunării şi Agenţia de marketing cultural Groove Hour Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Muncipiului Constanţa. Anul acesta zona de ateliere sub numele “Parcul de reconstituire istorică Tomis” este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.Vestitorii Festivalului Antic Tomis au ajuns la Constanţa Ediţia a doua a Festivalului Antic Tomis este promovată inedit de organizatori prin două siluete de soldaţi romani realizate în mărime naturală şi amplasate în parcurile din oraş.
Oraşul Constanţa se pregăteşte să îmbrace veşmintele antice pentru cea de-a doua ediţie a Festivalului Antic Tomis din perioada 16-18 august 2013, eveniment ce a stabilit un nou model de manifestare cultural-istorică pe Litoralul Românesc. Soldaţii care vestesc Festivalul Antic Tomis se vor plimba prin toate parcurile din oraşul Constanţa până în prima zi a festivalului, dând astfel posibilitatea tuturor celor interesaţi să se pozeze cu ei şi să afle despre site-ul oficial al evenimentului www.festivalulantictomis.ro. Aici, toţi cei interesaţi găsesc mai multe informaţii despre programul celor 3 zile şi un magazin online inedit de unde îşi pot achiziţiona obiecte promoţionale realizate special pentru toţi cei care îşi doresc să susţină desfăşurarea festivalului. Magazinul online dă posibilitatea publicului să intre, alături de membrii asociaţiilor de reconstituire istorică, în realitatea istorică a Tomisului putând să îşi achiziţioneze o tunică, o sabie gladius de lemn, sică şi fes dacic sau o insignă cu Festivalul Antic Tomis. Fondurile generate de secţiunea cu vânzare a site-ului sunt utilizate în procurarea necesarului desfăşurării evenimentului şi stimulează activităţile locale de producţie de artizanat arheologic pentru festival. După succesul înregistrat la prima ediţie cu peste 6000 de participanţi de toate vârstele, implicaţi în activităţile evenimentului, organizatorii pregătesc o a doua ediţie mult mai amplă. Anul acesta vor fi trei zile de program bogat în activităţi educative, teatru antic şi ateliere cu tematică, proiecţii de filme, muzică antică şi dans, degustări de produse autentice şi multe alte surprize. Toate acestea urmăresc să aducă frumuseţea şi farmecul perioadei de glorie a Cetăţii Tomis în prezent spre bucuria şi încântarea turiştilor ajunşi pe litoral dar şi a localnicilor. Echipa de lucru rămâne neschimbată, a doua ediţie fiind organizată de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Turistică Litoral-Delta Dunării şi Agenţia de marketing cultural Groove Hour Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Muncipiului Constanţa. Anul acesta zona de ateliere sub numele “Parcul de reconstituire istorică Tomis” este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.