Evenimente

AEROMANIA: Singurul avion Lisunov din lume aterizează la Tuzla!

Aeromania oferă pasionaţilor de aviaţie o incursiune în istorie! Singura aeronavă Lisunov (Li-2) din lume aterizează pe Aeroportul Tuzla, iar publicul are şansa unui „zbor vintage”. În perioada 19 – 20 august se organizează zboruri de agrement de-a lungul ţărmului Mării Negre la preţul de 40 de euro / pasager! Avionul decolează cu minim 16 pasageri, maximum 19.

În urmă cu 50 de ani, când Aeroportul Tuzla lua fiinţă, Li-2 era aeronava cel mai frecvent văzută pe aceste piste.

Anul acesta, pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu – Tuzla se aniversează 50 de ani de la prima misiune de zbor realizată aici de piloţii AVIASAN, pe 27 martie 1967. Regional Air Services, operatorul Aeroportului Tuzla, aduce astfel un tribut predecesorilor AVIASAN, vârful de lance al aviaţiei sanitare româneşti.

Fabricat între anii 1940 – 1954, Lisunov (Li-2) este o versiune de Douglas DC-3 realizat după planurile inginerului Boris Pavlovici Lisunov. Singurul Li-2 restaurat şi funcţional din lume este înregistrat în Ungaria şi participă cu mare succes la show-uri. HA-LIX este singurul avion care mai zboară în lume! A ieşit de pe poarta fabricii GAZ-84 din Taşkent în 1949 şi are numărul de serie 18433209.
Astfel, vacanţa la mare capătă instantaneu o aură de legendă!

Doritorii se pot înscrie pentru a urca la bord conform orelor de decolare:
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ: 9,30 | 10,30 | 11,30
Grupul minim pentru decolare este de 16 pasageri, iar cel maxim de 19.

Rezervări la: cristina.ilinca@regional-air.ro

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu