Cultură

Chris Suspect, fotograful „preferat” al lui Donald Trump vine în Vama Veche

Unul dintre cei mai în vogă fotografi americani ai momentului, Chris Suspect, este invitatul special al celui mai important festival internaţional de arte vizuale din România, „Vama Sub Lumini de Oscar” (Vama Veche, 18-27 august 2017).

Chris Suspect este un fotograf deloc pe placul preşedintelui american Donald Trump: încă de la învestirea acestuia, pe 20 ianuarie, Chris a fotografiat multe dintre protestele de la Washington.
O parte dintre fotografiile realizate de Chris Suspect pe parcursul acestor proteste au fost incluse într-un proiect de carte care cuprinde imagini realizate de 27 de fotografi, proiect intitulat Un-Presidented: The Inauguration of Donald J. Trump and the People’s Response (Învestirea lui Donald J. Trump și reacția poporului), un album plin cu puternice fotografii alb-negru de stradă și documentare. Proiectul a fost selectat în categoria “Project We Love” de către platforma Kickstarter – o realizare demnă de menționat, având în vedere că doar 5% din proiectele Kickstarter primesc acest statut – și și-a îndeplinit obiectivul inițial de finanțare în mai puțin de patru zile.
În cadrul Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar”, Chris Suspect își va prezenta fotografiile de protest, va vorbi despre cum a fost realizat albumul Un-Presidented: The Inauguration of Donald J. Trump and the People’s Response și despre cum se trăieşte în Washington, sub controversata administrație Trump.

Vama sub Lumini de Oscar (VSLO), cel mai mare festival de arte vizuale din România, a ajuns la ediția a 8-a și se va desfășura la Vama Veche, în perioada 18-27 august. Înscrierile au început, iar pasionații de fotografie și film pot participa cu o condiție de bază: să facă o faptă bună. Data limită a înscrierilor este 14 august, iar doritorii pot accesa pentru detalii site-ul festivalului, www.vslo.ro.

În ediția a 8-a vor avea loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Nicolae Coșniceru la Vali Bărbulescu sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.
Și pentru că de câțiva ani VSLO nu înseamnă numai fotografie, și la această ediție se vor organiza cursuri gratuite de film, teatru, muzică, pictură și modelaj tradițional, cu lectori specializați care vor prezenta rezultatul muncii lor sub forma unor vernisaje, scurtmetraje sau momente de teatru.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu