Evenimente

Prima expoziţie de fotografie subacvatică din Europa, vernisată la Vama Veche

Pe 24 august, în piscina de la Vila Maris din Vama Veche s-a vernisat, pentru prima dată în România, o expoziţie subacvatică de fotografie colectivă „VSLO Aquatic”, realizată cu sprijinul Aqua Carpatica şi Canon. Cele 12 imagini prezentate cu acest prilej au fost realizate de o parte dintre lectorii care predau cursuri de fotografie la „VSLO”, printre aceştia numărându-se: Florin Ghioca, Cristian Crisbăşan, Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coşniceru, Cătălin Săvulescu şi Cornel Lazia.

A fost pentru prima dată când publicul a putut vizita o expoziţie sub apă, folosind echipamente speciale de snorkeling şi scufundare, puse la dispoziţie gratuit de organizatori. Tema expoziţiei este una liberă, iar cei prezenţi s-au putut bucura de o inedită perspectivă a fotografiilor printate de Canon, special pentru un asemenea vernisaj.

„Este incredibil pentru mine să îmi văd fotografia expusă astfel! Până acum nu numai că nu am vernisat sub apă, dar nici nu am fotografiat în adâncuri. E o senzaţie unică şi o bucurie să expun alături de colegii lectori de la festival, printre cei mai buni fotografi români ai momentului”, a declarat cu acest prilej fotograful Teatrului Naţional din Bucureşti, Florin Ghioca.

Preţ de câteva ore, în cadrul vernisajului vizitatorii au primit echipamente de scufundare şi au vizitat cele 12 fotografii expuse în adâncul piscinei.

„VSLO este un festival unic în peisajul românesc şi totodată cel mai mare festival de arte vizuale din România. De aceea, ne-am dorit ca şi la această ediţie să venim cu ceva inedit, unic şi în premieră, combinând astfel elementul preponderent, apa, care este prezentă aici, la Vama Veche, pe malul mării, cu arta fotografică. Am ales un loc în care să ne putem desfăşura, la Vila Maris, iar imaginile sub apă arată minunat! Le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit cu acest prilej!”, a precizat Cătălin Rudolf, directorul festivalului.

În ediția a 8-a a Festivalului „Vama Sub Lumini de Oscar” au loc cursuri de fotografie de stradă, instantanee cotidiene, 4×4 mud photography, fotografie conceptuală, fotografie de nud (doar pentru fotografii +18 ani), fotografie de produs, fotografie de teatru, portret de mireasă, fotografie de observare cu telefonul mobil sau cursuri de retușare a imaginilor în Photoshop. Lectorii care predau sau care fac prezentări sunt profesioniști în lumea imaginii și a fotografiei, nume recunoscute pe plan național și chiar pe plan internațional! De la Marian Sterea și Florin Ghioca la Nicolae Coșniceru sau Cristian Crisbășan, de la Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia) la americanul Chris Suspect, lectorii de anul acesta se vor strădui ca pe parcursul workshopurilor şi seminariilor pe care le susțin să îi îndrume pe cei înscriși în așa fel încât să învețe bazele unora dintre cele mai sensibile, complicate sau impresionante stiluri fotografice. De asemenea, după fiecare curs vor avea loc întâlniri, proiecții și analize de portofoliu cu imaginile realizate la partea practică a workshopurilor.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu