Evenimente

Festivalul cetăților antice dobrogene

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează începând cu data de 29 iulie, pe parcursul a cinci săptămâni, un amplu eveniment cultural cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la instaurarea administrației românești în Dobrogea.

„Festivalul cetăților antice dobrogene“, așa cum a fost el denumit, le va oferi ocazia constănțenilor, dar și turiștilor aflați pe litoralul românesc, de a descoperi într-o manieră unică și originală câteva elemente definitorii din istoria de peste 2500 de ani a regiunii. 

Văzută drept un teritoriu cosmopolit și unic în România zilelor noastre, Dobrogea este recunoscută în special pentru diversitatea culturală și etnică care i-au marcat întreaga existență, dar și prin arealele geografice diverse sau dezvoltarea economică și socială. Acestea vor fi de altfel și elementele definitorii ale evenimentului, în jurul lor urmând a se desfășura cele cinci activități din cadrul „Festivalului cetăților antice dobrogene“. 

Potrivit calendarului, fiecare dintre aceste activități va avea loc la sfârșitul fiecărei săptămâni din intervalul 29 iulie – 27 august, de fiecare dată într-un alt areal atent selectat dintre obiectivele administrate de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Cele cinci cetăți incluse la această ediție a „Festivalului cetăților antice dobrogene“ sunt Capidava (29 iulie), Histria (5 august), Tropaeum Traiani (11-13 august), Ulmetum (19 august) și Sacidava (26-27 august). Printre manifestările organizate în cadrul fiecareia dintre cele cinci etape se numără vizitarea cetăților, spectacol de dansuri tradiționale, teatru antic, proiecție de film artistic tematic, degustări de produse culinare locale și de vinuri de origine dobrogeană, ateliere de ceramică, 

Despre Autor:

Lasă un comentariu