Opinii, Politică

Stelian Ion nu ia în calcul retragerea din cursa electorală

Lui Stelian Ion i s-a cerut mai frecvent retragerea din cursa electorală decât lui Vergil Chițac. Argumentele au fost variate, dar susținute de o idee comună: candidatul de pe locul al treilea i-ar crește, prin retragere, șansele candidatului de pe a doua poziție.

Sunt sigur că mulți dintre alegătorii excedați de incompetența lui Decebal Făgădău ar fi fost satisfăcuți de retragerea oricăruia dintre cei doi menționați mai sus, din motive evidente: cel mai mult contează să plece himera scăpată din laboratorul de mutații genetico-administrative a lui Mazăre. Cine vine după el la Primărie este mai puțin important.

Ei bine, speranțele celor care își mai imaginau acest scenariu s-au spulberat odată cu apariția celui mai proaspăt sondaj de opinie prezentat de USR-PLUS, în care diferența dintre primii trei candidați este atât de mică încât nu se mai distinge cine în ceafa cui suflă. Noile cifre au făcut logică declarația lui Stelian Ion care, în cea mai recentă conferință de presă, a afirmat fără echivoc că nu se va retrage din cursa electorală.

Mai mult, Stelian Ion a arătat spre cel considerat omul din umbră al acestor alegeri, Gabriel Comănescu, cel pe care, probabil, este invidios în acest moment chiar și Felix Stroe, liderul PSD fiind realmente cel mai puternic și influent om al momentului. Dar nuanțe, nuanțe, nimeni nu mai are vreme și dispoziție pentru asemena lux al inteligenței.

Reținem din aceste ultime întâmplări decizia clară a echipei USR-PLUS de a-și păstra rolul de jucător important pe scena politică din Constanța și, mai ales, poziția radicală de negare a oricărei forme de negociere cu vreuna din taberele adverse.

Nu știm cât de productivă este această claritate a opțiunii pe termen scurt, dar cu siguranță va genera un plus de identitate a tinerei echipe pe termen mediu și lung.

Despre Autor:

Lasă un comentariu