24fps

Copiii Paradisului, proiecție remarcabilă de film în Constanța

Miercuri, 10 iulie, în cadrul evenimentului “Filmul de Miercuri” din clubul Doors, constănțenii vor viziona Copiii Paradisului (Bacheha-Ye aseman), o producție cinematografică iraniană din 1997, în regia lui Majid Majidi. Filmul Copiii Paradisului, care schițează peisajul realității contemporane iraniene prin prisma vieții a doi copii, frate și soră, a fost nominalizat la Oscar și premiat în cadrul a nenumărate festivaluri de profil din întreaga lume, printre care Montréal World Film Festival, Newport International Film Festival și Singapore International Film Festival.

Deja cunoscut publicului tomitan, “Filmul de Miercuri” este un eveniment ce are loc în fiecare mijloc de săptămână, în clubul Doors din Constanța, de la ora 19:00. Într-un cadru informal și relaxant, cinefilii vizionează gratuit producții remarcabile de diferite genuri și de vastă proveniență spațio-temporală, evenimentul fiind organizat de Andrei Irimia, sub egida Mișcării Culturale Constanța.

doors club

Doors Club – Filmul de Miercuri

Este semn de comoditate să presupunem actul cultural (doar) ca posibilitate de amuzament sau refulare. În aceeaşi situaţie se află şi percepţia despre film, parcă uitând-se că poate fi şi o modalitate de exprimare a unor chestiuni mai relevante. Pesemne uitaţi, regizorii solitari şi încăpăţânaţi fideli ai artei, care nu au căzut pradă mirajului succesului imediat, reprezintă ţinta predilectă a proiecţiilor ce vor avea loc săptămânal. Acest proiect MCC va încerca să aducă în faţa cinefililor acele filme care contează, care au depăşit norma şi care au consacrat curente, generat dispute şi nenumarate întrebări. – Mișcarea Culturală Constanța

 

childrens of heaven

Despre Autor:

One comment on “Copiii Paradisului, proiecție remarcabilă de film în Constanța

  1. Pingback: Copiii Paradisului, proiecție remarcabilă de film în Constanța | Aluziv (18)

Lasă un comentariu