Politică

Forța Civică l-a comemorat pe Mihai Eminescu

Organizația municipală Constanța a Forței Civice a omagiat, astăzi, memoria românului absolut, Mihai Eminescu, de la a cărui brutală trecere în neființă se împlinesc 124 de ani.

În acest context, președintele organizației municipale, Mihai Petre, alături de membrii Biroului Permanent Municipal au depus o coroană de flori la statuia celui care, în viziunea lui Nicolae Iorga a fost “expresia integrală a națiunii române”.

“Pentru cine cunoaște adevărata dimensiune a lui Mihai Eminescu și rolul pe care l-a jucat acesta în nașterea României moderne, data de 15 iunie poate avea semnificația unei zile de doliu național. Este ziua când națiunea română își pierde cel mai mare poet, cel mai de temut jurnalist și cel mai aprig apărător al neamului românesc. Astăzi ar trebui să ne oprim cel puțin câteva minute din tot ceea ce facem, pentru a omagia, chiar și numai cu gândul, memoria “românului absolut”, după cum îl denumea Petre Țuțea” pe Mihai Eminescu, apreciază președintele organizației municipale a Forței Civice Constanța, Mihai Petre.

Despre Autor:

este o platformă de opinii.

Lasă un comentariu