Opinii, Politică

Moș Crăciun și-a făcut pagină pe Facebook

Dacă v-aș spune o poveste cu un bătrânel sur și bonom care aduce daruri multe și poartă haină roșie, v-ați înșela crezând că-i vorba de Moș Crăciun. Bătrânelul nostru e imberb, se numește Felix Stroe și ne va dărui două miliarde. El e Șeful!

Cum, nu știați că există?! Așa s-a gândit și domnia sa, motiv pentru care și-a făcut pagină pe facebook și a scris: „Bine ne-am găsit! Mă numesc Stroe Felix și trăiesc printre și pentru constănțeni.” Poftim, mai zi ceva, dacă poți, în fața unei asemenea ingenuități.

Domnul Stroe Felix s-a remarcat cu puține ocazii pe scena publică. Cel mai puternic moment recent este fotografia de grup a conducerii PSD Constanța care strângea, bravă, rândurile sub portretul cu dinți maro al actualului deținut „politic” Liviu Dragnea.

Dar Stroe Felix are dreptate să se prezinte ca un Deus ex machina care pășește discret printre, pentru și, uneori, pe muritori. Prezența domniei sale este foarte subtilă și se realizează prin intermediul semnelor și simbolurilor.

Dacă deschideți un program TV local și vedeți o reclamă la RAJA Constanța, să știți că acela este semnul prezenței evanescente a dlui Stroe prin studiouri. Dacă deschideți o publicație online și vedeți un banner cu RAJA Constanța, să știți că pe deasupra pixelilor plutește, zâmbind binevoitor, Stroe Felix.

Când îl vedeți pe Decebal Făgădău făcând mișcări spasmodice și spume la gură prin conferințele de presă, să știți că e posedat de duhul Felix. O altă efigie căzută de curând este dl Țuțuianu, azvârlit fără efort în afara jocului electoral, deși omul își făcuse o siglă excelentă care deja polua vizual orașul pe toate arterele.

Stroe Felix este în toți și-n toate: puternic, discret, influent – Omul Zilei, cel care dictează cine și ce mănâncă în județul Constanța. Nu există un om mai tare decât Stroe Felix. El știe asta, noi abia începem să pricepem asta.

Cel mai interesant este că nici n-ai ce spune despre Șefu. Două teme îl mai bâzâie fără convingere, ca niște musculițe narcotizate de-o suspectă pace interioară: a fost turnător la Secu pe când avea 17 ani și apa din Constanța e printre cele mai scumpe din țară. Asta e tot! Să fim serioși, cu subiectele astea nu-l poți clinti nici un milimetru pe bunul domn Stroe.

Domnia sa ni s-a prezentat. Noi am luat la cunoștință, PNL Constanța a luat la cunoștință, electoratul ezită. O fi greu să alegi între Moș Crăciun și Grinch-ul galben?

Cred că nu!

Despre Autor:

Lasă un comentariu