Opinii

Propun ca DNA să conducă România

Propun ca DNA să conducă România. Pentru totdeauna. Printre beneficii:

1. Scăderea dramatică a cheltuielilor de la buget. Nu va mai fi atâta amar de parlamentari și de consilieri, nu vor mai fi miniștri și secretari de stat, nu va mai fi nici președinte și tot alaiul lui. Nici aparatul birocratic anexat acestor instituții. DNA va conduce țara, va face legi drepte, va stabili metodologia emiterii actelor normative și a legiferării, pe care tot DNA le va concepe, emite și legifera.

2. Vor scădea cheltuielile electorale. De fapt, vor dispărea de tot. NU vor mai fi alegeri, că nu mai ai nici președinte, nici parlament. DNA va prelua toate aceste funcții. Șefa DNA va fi echivalentul președintelui țării, al președintelui Senatului și al primului ministru. Conducerea DNA va fi formată din procurori numiți pe viață (tot de către membrii DNA). Nu vor mai fi nici alegeri locale, deoarece norodul are prostul obicei de a alege primari corupți pe care-i arestează și îi ia din funcții, DNA-ul. Fiecare oraș va fi condus de șeful DNA din orașul respectiv.

3. Vor dispărea anii de frecat prin tribunale și procese, deoarece vor dispărea și instanțele de judecată. Judecătorul e un artefact anacronic al unui sistem care presupunea și dreptul la apărare. Adică o chestie hilară, deoarece integritatea, priceperea și infailibilitatea procurorilor DNA e incontestabilă. Ei nu pot face ceva greșit, într-un mod greșit. Pentru a supraviețui, avocații se vor face notari sau vor intra în DNA. De asemenea, prezumția de nevinovăție va fi înlocuită cu suspiciunea întemeiată, iar arestul preventiv se înțelege de la sine. Durata lui va fi decisă, evident, doar de către DNA.

4. Toate legile vor fi drepte, deoarece DNA nu greșește niciodată și oricine spune că greșește e un ticălos corupt sau prieten cu corupții.

5. Informare publică imediată și totală, deoarece DNA va da presei toate detaliile din dosare. Nu există dreptul la imagine sau alte prostii de gen. Moise Guran va fi purtătorul de cuvânt al DNA.

6. Constituția va avea un singur articol: toată lumea e pasibilă de a fi coruptă. (Desigur, prin aceasta intrăm în metafizică, dar DNA se pricepe și la asta).

7. DNA va fi decretată pentru totdeauna drept sosia instituțională a lui Chuck Norris.

La mulți ani, Chuck!

Despre Autor:

One comment on “Propun ca DNA să conducă România

Lasă un comentariu